Podeu aprendre a fer una consulta a Via Oberta seguint els passos que s'indiquen al tutorial d'autoaprenentatge disponible al Campus AOC.

En aquesta FAQ aprofundirem en els aspectes més importants a l'hora de fer una consulta de dades a través de Via Oberta.

Les modalitats que teniu autoritzades us apareixeran amb una estrella, que podeu seleccionar per marca la consulta com a favorita, en canvi, veureu un símbol de prohibit si no esteu autoritzats a accedir a la consulta:

El símbol de prohibit apareix quan l’ens no està autoritzat pel Consorci AOC a consumir el servei o bé el Responsable d’Interoperabilitat de l’ens no ha assignat els permisos necessaris a l’usuari que ha d’accedir al servei.

Per tant, si un usuari no pot accedir a un servei de Via Oberta, tot i estar autoritzat pel Responsable d’Interoperabilitat del seu ens, cal revisar els següents punts:

  • S'ha enviat la documentació de sol·licitud per demanar autorització del servei al Consorci AOC per tal que gestioni l’autorització per a poder realitzar les consultes d’aquest servei a Via Oberta
  • S'ha rebut comunicació de confirmació d'alta al servei sol·licitat

Quan es sol·liciti el servei al Consorci AOC, mitjançant l’enviament del formulari corresponent, els documents enviats seran revisats per les àrees responsables i si tot és correcte es procedirà a autoritzar a l’ens a accedir als serveis sol·licitats en un temps màxim de 15 dies laborables una vegada validada la documentació enviada.

Un cop rebuda la comunicació de confirmació de l’alta al servei sol·licitat apareixerà la icona de l’estrella habilitada i podreu accedir a aquelles dades.

En cas que necessitem informació addicional i s’hagi de realitzar un requeriment d’esmena, es comunicarà a l’ens mitjançant el correu electrònic de contacte facilitat a la sol·licitud.

Per fer les consultes:

A les Cartes de Serveis teniu l’explicació del servei i les seves modalitats, amb una descripció de les dades a informar i el resultat de la consulta.

Per dur a terme la consulta a la qual esteu autoritzats cal accedir a l'apartat de Via Oberta que trobareu a l'EACAT.

menu_eacat_viaoberta.png

Alguns dels serveis de Via Oberta tenen certes modalitats de consulta que es poden dur a terme per lots. La consulta manual per lots consisteix en la càrrega d’un fitxer elaborat per l’usuari i l’obtenció asíncrona o diferida d’un altre fitxer de resposta. És a dir, les respostes s’hauran d’anar a buscar a l’EACAT passades unes hores des que s’ha realitzat la petició. A les cartes de servei també trobaràs com es fan aquestes consultes i quines respostes obtindràs.

Per a dur a terme una consulta per lots cal que accedeixis al menú desplegable de Via Oberta.

lots_viaoberta.png