Per a accedir a la consulta de dades de Via Oberta és necessària l’acreditació de la identitat de l’usuari, mitjançant un certificat digital d’empleat públic de l’administració corresponent.

El certificat emprat per accedir a Via Oberta podrà ser tant de nivell de signatura mig (p. ex. T-CAT P), com alt (p. ex. T-CAT) sempre que aquest estigui vinculat a l'administració pública per la qual l'usuari vol fer la consulta.

No és imprescindible que el prestador de serveis de certificació sigui el Consorci AOC, sempre que es tracti d’un certificat d’empleat d’una administració pública.

Per tant, l’accés al servei de Via Oberta NO es podrà obtenir amb:

• Un certificat idCAT, donat que no es tracta d’un certificat que identifiqui a l’usuari com treballador de cap administració pública.
  • Qualsevol certificat emès per altres prestadors que no es tracti d’empleat d’una administració pública, pel mateix motiu que el punt anterior.
  • Un certificat d’empleat públic d’una administració que no sigui a la que estigui adscrit l’usuari a la plataforma EACAT, en el moment de fer la consulta.
  • T-CAT de pseudònim, donat que el requisit per a consultar a Via Oberta és que quedi identificat qui fa la consulta i en aquest cas, no és així.